sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Halló!

Hei ja tervetuloa! Olen toisen vuoden ohjaustoiminnan opiskelija Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta ja lähdössä maaliskuun alussa työssäoppimaan Islantiin Sólheimar-nimiseen ekokylään kolmeksi kuukaudeksi. Päätin perustaa tämän blogin, jotta pääsisin helpommin jakamaan kokemuksiani perheen ja ystävien kanssa, mutta tietysti yritän myös hiukan valottaa millaista työssäoppiminen ulkomailla kokonaisuudessaan on.


Sólheimar (suom. auringon koti) on pieni kansainvälinen ekokylä, jossa asuu pysyvästi n. 100 henkilöä. Lisäksi siellä asuu lyhytaikaisesti erilaisia vapaaehtoisia ja työssäoppijoita. Tällä hetkellä minua Sólheimarissa odottelee seitsemän vapaaehtoista Espanjasta, Ranskasta, Saksasta, Belgiasta, Portugalista ja Kanadasta. Aikamoinen porukka! Ihanaa kuitenkin tietää, että paikalla tulee olemaan muitakin samassa tilanteessa olevia ja viimeisellä kouluviikolla pääsenkin sopivasti treenaamaan espanjaa vielä koulun intensiiviviikolla. Sólheimarissa toimii mm. luomukasvihuone, puuviljelys, leipomo, kahvila ja kuusi erilaista työpajaa, joissa minä tulen olemaan töissä. Työpajat ovat kynttilä-, puu-, keramiikka-, tekstiili-, yrtti- ja taidetyöpajat. Työpajojen tuotteita myydään Sólheimarin omassa kaupassa.

Tekemistä on vielä hirrrrrrmuisesti ennen lähtöä, mutta niin se aika vaan tuntuu hupenevan ja eihän tässä enää olenkaan kuin 42 Suomi-päivää jäljellä. Ajattelin vielä ennen lähtöä kertoilla hieman tästä koko työssäoppimisprosessista, joka siis alkoi jo viime syksynä muistaakseni elo-syyskuun vaihteessa. Siihen asti, bless (näkemiin)! :)

ps. mm. täältä ja täältä löytyy upeita kuvia Sólheimarista ja yleensäkin Islannista. Hiukan autiota, mutta niin kaunista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti