keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Halló!

Hui, lähtöön on enää muutama päivä, mutta en selvästikään ole vielä sisäistänyt tätä faktaa sillä valmistelut eivät ole edes puolitiessä. Vaatteet odottavat vielä pesua ja kämppä hujan hajan koska klassinen lomaviikon flunssa on vienyt voimat aika tehokkaasti. Lento lähtee sunnuntaina 3.3. klo 8.30, joten lähden Helsinki-Vantaalle jo lauantaina. Sunnuntai-päivä menee lähinnä matkustaessa ja odotellessä sillä tulen olemaan Sólheimarissa vasta n. 21.30 paikallista aikaa. Lentoni on Islannissa klo 16.15 sillä joudun välilaskuilemaan Oslossa n. viisi tuntia. Alkuperäisen suunnitelman mukaan työnohjaajani Axelin piti tulla hakemaan minua ja toista työssäoppijaa Reykjavikista, mutta nyt pääsemmekin saksalaisen toverini kanssa seikkailemaan heti sunnuntaina kun ajelemme bussilla Selfossiin, josta Axel sitten hakee meidät. Selfoss on Sólheimaria lähinnä oleva kaupunki, joka vastaa matkaoppaan mukaan Suomen Forssaa. Saas nähdä mitä tämä käytännössä tarkoittaa! Reykjavikissa minulla on siis nelisen tuntia aikaa käppäillä sillä iltabussi lähtee tosiaan vasta kahdeksan jälkeen. Jos löydän bussiasemalta säilytyspaikan laukuilleni saatan lähteä vähän tutkimaan jo ympäristöä. Onneksi olen hyvä suunnistamaan, joten eksymisvaara ei ehkä ole?

Maanantaina alkavatkin sitten työt tutustumispäivällä. Samaan aikaan kanssani aloittaa myös kaksi muuta työssäoppijaa nimeltään Dogukan ja Franz. Helpottavaa ettei tarvitse itse olla ainoa uusi ihminen. Maanantai kuluu siis kylään ja työssäoppimiseen tutustumalla ja tiistaina alkaa kolme kuukautta kestävä islanninkurssi. On siis ihme jos en kesään mennessä jo osaa edes vähän kohdemaan kieltä. Tiistai-iltapäivänä alkavat myös ihan oikeat työt. Minä tulen olemaan lähinnä tekstiili, keramiikka ja taide-pajoilla, minneköhän pääsen ensimmäisenä? Tässä vielä maanantain ja tiistain "lukujärjestys" vai miksikä tuota nyt kutsuisi:


Monday march 4th
8.50 – 9.10 Morning meeting with the community - Íþróttaleikhús
9.10 – 12.00 Introduction to the community of Sólheimar and walk thru the village - Sesseljuhús
12.00 – 13.00 Lunch - Vígdísarhús
13.00 – 14.00 Introduction to the internship - Sesseljuhús
14.00 – 15.00 Documents, signing contracts, paying the fee and hand in documents - Sesseljuhús
15.00 – 15.30 Meeting with Elli the administrator of employment - Sólheimahús
15.30 – 16.30 Pier meeting with Paulo former intern here in Sólheimar – Sólheimahús.

Tuesday march 5th
8.50 – 9.10 Morning meeting with the community – Íþróttaleikhús
9.15 – 12.00 Icelandic lesson in Sesseljuhús
12.00 – 13.00 Lunch – Vígdísarhús.
13.00 – 17.00 Work and tasks

Joka aamu on siis lyhyt kokous kylän väen kanssa. Tällöin lauletaan kuulemma myös yhteisön oma aamulaulu islanniksi. Huh, kuinkahan sitä kestää näin hippiä toimintaa. No, huomenna otan viimeistään itseäni niskasta kiinni ja koitan raapia kokoon matkaan otettavat kamat. Listakin mulla on jo valmiina, tosin muistin juuri, että mun piti lisätä siihen joku juttu tänään minkä jo unohdin. Onhan niitä kauppoja Islannissakin (tiiän jo yhden halvan ruokakaupan nimen, Bonus!). Kaikki villavaatteet haluaisin saada pesukoneeseen huomenna, joten sellainenkin tärkeä tehtävä on edessä kun matkaan otettavien villasukkien valinta. Kyllä mulla on asiat tärkeysjärjestyksessä. Ei sitä nyt rumien villasukkien kanssa voi lähteä tuollaiseen villasukkaparatiisiin. Mutta ihan tosissaan on todella vaikea miettiä mitä kaikkea tulee tarvitsemaan kolmen kuukauden aikana. Öö öö? Jos tulee jotain mieleen niin vinkatkaa, kiitti.

Loppuun vielä blogivinkki. Sain äidiltä lahjaksi Satu Rämön kirjoittaman Islannin matkaoppaan ja hän pitää myös blogia Mondolle. Kirjasta on ainakin itselle ollut jo paljon iloa ja tuolla blogin puolellakin näyttää olevan aika mielenkiintoista juttua. Palaan vielä asiaan työssäoppimisprosessin kulusta vähän paremmalla ajalla, seuraavaksi tulee kuitenkin jonkunlainen "oon täällä!!"-päivitys joskus ensi viikon puolella. Silloin on mukana jo toivottavasti muutama valokuvanenkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti